درمانهای خانگی برای سياتيک
خدمات و اموزش ماساژ
خدمات ماساژ وفروش لوازم ماساژ و اموزش ماساژ

درمانهای خانگی برای سياتيک

بوعلی‌ سینا با درد سیاتیک چه می‌کرد؟

 

دردها و اسپاسمهای عصب سياتيک از جمله رایجترین دردهای شایع در جوامع امروزی است. امرو زه کمتر کسی را میتوان یافت که

 تجربه یک بار گرفتگی عصب سياتيک را در زندگی تجربه نکرده باشد.


این عصب که از ناحيه لگن آغاز شده و تا نوک انگشتان ادامه دارد ، اغلب به دليل افزایش فشار، جابه جایی لگن، تخریب غشای دیسک و حتی ناراحتیهای عصبی و فشارهای ناشی از استرس دچار اسپاسم، انقباض و درد میشود.


 

به گزارش سلامت نيوز به نقل از برترین ها ؛ افرادی که دردهای سياتيک را تجربه کردهاند می دانند که این دردها با انقباضاتی در ناحيه پشت ران تا قوزک پا همراه است که فرد مبتلا را  در بيشتر موارد از حرکت و انجام فعاليتهای روزانه ناتوان میکند. برای پيشگيری از بروز این عارضه در بدن، تکنيکها و راهکارهایی وجود دارد که اجرای آنها در زندگی میتواند احتمال ابتلا به  این بيماری را به حداقل ممکن برساند. برای آشنایی با این تکنيکها به سراغ محمد عبادیانی، مدرس دانشکده طب  سنتی دانشگاه تهران رفتيم تا اطلاعات بيشتری درباره روشهای پيشگيری از ابتلا به سياتيک بدست آوریم.


 

طب سنتی و سياتيک!

این روزها افراد زیادی را می بينم که به دﻻیل مختلف از قبيل استرس، تنشهای ناشی از کار روزانه و یا شيوه غلط زندگی با گرفتگی و درد عصب سياتيک رو به رو شده و به دليل درد ناش ی از آن مجبور به ترک کار و خانه نشينی میشوند. این گروه برای رهایی از انقباضها و اسپاسمهای عصب  سياتيک و درد ناشی از آن دست به دامن انواع داروها و مسکنهای شيميایی میشوند و به این ترتيب برای تسکين دردهایشان اقدام میکنند.

این افراد اگر بدانند که با شيوه هایی ساده اما کاربردی میتوانند احتمال ابتلا به دردهای سياتيکی و اسپاسمهای این ناحيه را به حداقل برسانند، بیشک سراغ مسکنها نمیروند و از دست ورات و تدابير طب سنتی برای پيشگيری و درمان سياتيک استفاده میکنند.در این شماره از سيب سبز بر ای آشنایی بيشتر با عصب سياتيک که یکی از طوﻻنیترین و ضخيمترین عصبها در بدن است با محمد عبادیانی، مدرس طب سنتی در دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران به گفت و گو نشستيم تا ا ز دﻻیل دردناک شدن عصب سياتيک در آستانه رسيدن فصلهای سرد سال و ارتباط آن با کار و شيوه زندگی افراد مطلع شویم.علاوه بر این در بخش طب مکمل این شماره با شيوههای طبيعی و گ ياهی درمان و پيشگيری از سنگ کليه و شيوه تسکين دردهای ناشی از سياتيک با فشار درمانی آشنا خواهيد شد و روشهای پيشگيری از ابتلا به سرماخوردگی، زکام و آبریزش بينی را در آستانه فصل پایيز مرور خواهيم کرد.


 

سياتيک با شغل شما مرتبط است؟

برخی افراد که به سياتيک مبتلا هستند به دﻻیلی غير از جابجایی دیسک و لگن و یا تجمع رسو بات در اطراف مفاصل به این عارضه مبتلا شدهاند. در جهان افرادی وجود دارند که سياتيک را به صورت ارثی از پدر یا مادر خود به ارث برده اند. گروهی از مردم نيز وجود دارند که به دليل  استرس، اضطراب و عصبانيت در خطر ابتلا به سياتيک قرار دارند. این گروه به دليل بروز استرس یا شوکهای روحی، با انقباض عضلات و اعصاب بدن بهویژه سياتيک رو به رو میشوند.  در حقيقت فشارها و ت نشهای عصبی در بدن موجب منقبض شدن عضلات شده و این مسئله به تنگ شدن مجرای ریشه های عصبی و دردناک شدن سياتيک منجر میشود. بنابراین قرار گرفتن در محيطهای پر استرس  و شلوغ برای مبتلایان به سياتيک مناسب نيست؛ زیرا این افراد با داشتن شغلهای پر مشغله و پر استرس امکان انقباض و اسپاسمهای عضلانی و عصبی را در بدن خود افزایش میدهند.


 

پایيز فصل دردهای سياتيک است

یکی از نکاتی که افراد مبتلا به سياتيک باید به آن توجه کنند تشدید دردهای سياتيک و اسپا سمهای عضلانی در فصلهای سرد سال است. به اعتقاد درمانگران، سرمای هوا یکی از مهمترین دﻻیل افزایش غلظت مایع ميان مفصلی در بدن است که موجب کاهش فضای مورد نياز ریشههای عصبی در جایگاه خود میشود. به این ترتيب افراد مبتلا به سياتيک باید مراقبتهای ﻻزم را برای پيشگيری از عود کردن درد رعایت کنند. برای این منظور میتوانند با پوشش مناسب و قرار نگر فتن در معرض هوای سرد از تشدید درد پيشگيری کنند.


 

رژیم غذایی برای مبارزه با سياتيک

در طب سنتی توصيه های کاربردی زیادی برای پيشگيری از عود کردن دردها و اسپاسمهای عصب سيا تيک به  افراد مبتلا به سياتيک شده است:افراد مبتلا به سياتيک بهتر است از مصرف مواد غذایی با طبع سرد و مرطوب پرهيز کنند. این افراد بهتر است از مصرف گوشت گوساله و گاو، ا نواع چاشنیهای ترش، ماست و دوغ و حبوبات بپرهيزند یا مصرف آنها را در طول هفته به حداقل برسانند.پيادهروی صبحگاهی اما مستمر نيز یکی از بهترین روشها برای پيشگيری از بروز گرفت گیهای سياتيک است.این افراد بهتر است در وعده های غذایی خود به ویژه وعده صبحانه یا ميان وعده های صبح و عصر از شيره انگور و مغز گردو که در گروه مواد غذایی با طبع گرم هستن د، استفاده کنند.


 

سياتيک در چه کسانی عود میکند؟

با مشاوره با یک متخصص طب سنتی به راحتی میتوانيد استعداد ابتلا به سياتيک را در خود برر سی کنيد. این درمانگران با بررسی طبع هر فرد و بررسی ميزان اخلاط موجود در بدن وی احتمال ابتلا به اسپاسمهای عضلانی و سياتيک را مشخص میکنند.از دیدگاه این گروه از درمانگران افرا دی که ميزان خلط دم و بلغم در بدنشان زیاد است در مقایسه با دیگر گروهها استعداد بيشتری  در ابتلا به دردهای سياتيکی دارند که این گروه نيز با اصلاح شيوه زندگی و رعایت دستورات و رژ یم غذایی مناسب میتوانند ميزان اخلاط بدن خود را به تعادل برسانند و به این ترتيب احتمال  ابتلا به سياتيک را کاهش دهند.علاوه بر این علائم دیگری مانند چاقی و اضافه وزن نيز وجود دارد که ا ستعداد ابتلا به سياتيک را افزایش میدهد. افراد چاق به دليل وزن غيراستاندارد و نامناسب،   اصوﻻ به هنگام نشستن و برخاستن و حتی راه رفتن فشار بيشتری را در مقایسه با افراد طبيعی تحمل می کنند و به همين دليل احتمال ابتلا به انقباضهای عضلانی در آنها افزایش مییابد و متعاقب آن احتمال بروز سياتيک نيز چند برابر میشود.


 

درمانهای خانگی برای سياتيک

اگر در شرایطی خاص دچار اسپاسم یا گرفتگی عصب سياتيک شدید، میتوانيد برای کاهش ميزان در د از یکی از شيوه های زیر استفاده کنيد.

1-گرم کردن موضع درد در ناحيه لگن یا ران با  کيسه آب گرم میتواند تاثير زیادی در کاهش در د سياتيک در افرادی که دچار اسپاسمهای عصبی شده اند داشته باشد.

2-ورزشهای کششی و نرمشی نيز در کاهش دردهای ناشی از سياتيک بسيار موثر است. اما باید مراقب بود که از انجام ورزشهای چرخشی و پرتابی پرهيز کرد.

3-نوشيدن چای گياهی و دمنوشهایی نظير گل گاوزبان و یا نعناع میتواند به کاهش درد و ریلکسی  اعصاب کمک کند و دردهای ناشی از سياتيک را تخفيف دهد.

4-ماساژ موضع درد با روغن زیتونی که در آن مقدار کمی زنجبيل رنده شده، میتواند به بهبود     ا ین دردها کمک کند.

5-افزودن چاشنیها و ادویه های گرم مثل دارچين و عسل به برنامه غذایی مبتلایان به اسپاسم میت واند موثر باشد.


 

چرا سياتيک به سراغتان میآید؟

اسپاسم و درد عصب سياتيک از جمله دردهایی است که اکثر بزرگساﻻن آن را یکی، دو بار در طو ل زندگی تجربه کردهاند.  از دیدگاه درمانگران طب سنتی و مدرن، عوامل مختلفی مانند فشاره ای ناشی از جا به جایی دیسک در بدن، تغيير شکل و ظاهر دیسک، ضربه خوردن در اثر تصادف، ورزش  و یا حادثه از جمله رایجترین و شایعترین عواملی است که میتواند موجب تورم و  دردناک شد ن عصب سياتيک شود؛ به گونهای که روند زندگی فرد را تحت تاثير قرار داده و امکان حرکت و جا به جایی را در او به حداقل میرساند.


 

تاثير سياتيک در دررفتگی مفصل ران

در افرادی که گرفتگی عصب سياتيک و اسپاسمهای ناشی از آن به طور مستمر تکرار میشود، به گ ونهای که فرد در یک هفته چند  اسپاسم و انقباض عصب سياتيک را تجربه میکند، احتمال دررفتگی و جابهجایی مفصل ران وجود دارد زیرا گرفتگیهای متعدد اعصاب و ماهيچهها در ناحيه  لگن و ران احتمال جابهجایی مفاصل و انحراف لگن را برای بيمار به همراه دارد؛ بنابراین افرادی که استعداد ابتلا به گرفتگیهای سياتيک را دارند بهتر است با مراجعه به متخصص احتمال این جاب هجاییها را در بدنشان بررسی کنند زیرا عوارض جبراننشدنی برای او به همراه دارد.


 

ضربه های ناگهانی؛ عامل بروز سياتيک

یکی دیگر از دﻻیل ابتلا به سياتيک جابهجایی لگن خاصره بر اثر ضربه است. از آنجا که ریشه عصب سياتيک در لگن خاصره وجود دارد با بروز هرگونه جابهجایی در استخوانبندی لگن خاصره، این عصب دچار تورم، التهاب و درد میشود. بنابراین احتمال ابتلا به درد سياتيک در افرادی که ت جربه تصادف داشتند یا دچار ضربه در ناحيه پا یا لگن شدهاند وجود دارد.علاوه بر این، تجمع  رسوبات و مواد زاید در اطراف مهرهها و مفاصل بهدليل رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب از دیگر عواملی است که موجب افزایش حجم ناحيه ميان مهرهای میشود و موجب میشود که عصب سياتيک تحت فشار قرار گرفته و دردناک شود.


 

چه دردی، درد سياتيک است؟

درد سياتيک معموﻻ با دردهای خفيف و اندک آغاز میشود و به مرور در مدت زمانی کوتاه تشدید  پيدا میکند و در برخی موارد به دردی غيرقابل تحمل تبدیل میشود؛ به گونه ای که فرد امکان حرکت پای خود را از دست میدهد و کوچکترین حرکتی برای او با دردی غيرقابل توصيف همراه اس ت. درد سياتيک معموﻻ از ناحيه پشت باسن آغاز میشود و با پيشروی آن به رانها و ساق پا نيز سرایت میكند. این درد ممکن است برخی مبتلایان را برای چند روز خانه نشين کند.

منبع: سلامت نيوز



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








ارسال توسط محمد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 303
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 305
بازدید ماه : 305
بازدید کل : 23235
تعداد مطالب : 19
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1